Verhaal van Willy

“Het is fijn om weer zelfvertrouwen in jezelf te krijgen.”

Ervaringsverhaal van Willy, Sint Maartenskliniek

Even voorstellen
Mijn naam is Willy. Ik ben 47 jaar en de reden dat ik opgenomen ben geweest in de Sint Maartenskliniek is dat ik van het dak ben gevallen toen ik de ramen van de dakkapel aan het zemen was. Dit was een val van zo’n 6 a 7 meter hoogte! Ik had dan ook lichamelijk veel geleden. Mijn nek was gebroken, ik had op verschillende plaatsen mijn schedel gebroken, mijn brein is door elkaar geschud, ik had 2 gebroken polsen en ‘frozen shoulders’. Toen ik ging revalideren moest ik opnieuw leren lopen, mijn conditie weer vanaf nul opbouwen en de polsen weer leren te gebruiken.

Activiteitentherapie tijdens de Revalidatie
Tijdens de klinische opname vanaf 18 juni 2009 kwam ik ook bij de activiteitenbegeleiding terecht. Ik vind dit inmiddels een essentieel onderdeel van de gehele revalidatie! Tijdens deze therapie kon ik mijn gedachten even verzetten van de pijn en mijn opgelopen trauma. Ook kreeg ik een stuk ontspanning en zelfvertrouwen doordat het goed ging. Bovendien is het heel fijn dat wanneer je hele leven op zijn kop staat, je toch nog iets positiefs kunt doen! Bij de andere therapieën wordt veel gekeken naar wat niet goed gaat en bij de activiteitenbegeleiding wordt gekeken naar je mogelijkheden en wat je nog wel zou kunnen doen. Of dit nu moeilijk is of juist gemakkelijk en met of zonder hulpmiddel, dat maakt niet uit. Het geeft een positieve input aan de gehele revalidatie.

Wat ik ook als erg fijn heb ervaren waren de contacten met de andere revalidanten. Je hoort en ziet veel en je gaat wat je van anderen hoort ook zelf gebruiken. Je geeft elkaar tips en je ziet dat je niet de enige bent. Het even op een ander vlak praten met elkaar geeft weer andere energie.

Hoe gaat het nu
Sinds 4 augustus 2009 ben ik 3 dagen per week in het Sint Maartenskliniek in dagbehandeling. Daar volg ik nog de therapieën en de andere dagen ben ik thuis.Ook nu ga ik nog met veel plezier naar de activiteitenbegeleiding toe! Ik ben daar begonnen met schilderen met acrylverf, iets wat ik vroeger nooit deed! Ik deed thuis wat klusjes, ik fietste graag en ik was actief in het verenigingsleven. Nu heb ik een kant van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik deze had.
Ik ben zelfs thuis ook al verder gegaan met het schilderen.  Ze hebben me een nieuwe hobby laten ontdekken, waar ik nu met veel plezier mee verder kan!

Het is fijn om weer zelfvertrouwen in jezelf te krijgen doordat ik nu mijn eigen schilderij in huis heb hangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Werkgroep Activiteitentherapie Activiteitenbegeleiding Revalidatie Resocialisatie Reïntegratie