Werkveld Revalidatie

Er zijn verschillende leden van de werkgroep in de revalidatie werkzaam, binnen verschillende teams. Dit zijn bijvoorbeeld het team dwarslaesie of het team neurorevalidatie. Tijdens een revalidatieperiode wordt door  multidisciplinaire teams gestreefd naar het zo zelfstandig mogelijk functioneren van patiënten, in alle domeinen van hun leven. Hier wordt naast een zo zelfstandig mogelijke zelfzorg ook gewerkt aan bijvoorbeeld een zinvolle daginvulling.

Speerpunten:

Zorgen voor bekendheid bij vakgenoten
Netwerken aanboren
Werkveld verder vormgeven

Bezuinigingen

Door bezuinigingen en ontwikkelingen zijn er binnen veel instellingen reorganisaties en veranderingen gaande. Via de pers maar ook binnen de WAARRR horen we regelmatig dat dit veel onzekerheid brengt en dat het soms tot maatregelen leidt die negatief uitpakken voor ons vakgebied. Op veel werkplekken is er sprake van krimp of wijzigend beleid waarbij ons vakgebied onder druk staat. Spelen er bij jullie ook dergelijke ontwikkelingen laat het ons weten via waarevalidatie@gmail.com

Symposium E-Revalidatie, maart 2014

Winnaar E-revalidatieprijs is Heliomare, revalidatiecentrum in Wijk aan Zee. Zij ontving een bijdrage van €10.000,- voor het project ‘Een ruimere blik met Google Glass’. Met dit project wil Heliomare bereiken dat mensen met verlamming van armen en benen of met een beperkte handfunctie minder afhankelijk zijn van hulpverleners en mantelzorgers. Google Glass stelt hen o.a. in staat om te telefoneren, te browsen, te mailen en muziek te luisteren. Het demofilmpje laat dit mooi zien.
Verder waren er veel presentaties overde ontwikkelingen van gamen als oefening en ondersteuning van motoriek, cognitie, communicatie maar ook om ze als sociale tijdsbesteding én vrijetijdsbesteding in te kunnen zetten. Vaak een combinatie waarbij de nadruk op het “plezierig gamen” ligt en je ondertussen al dan niet specifieke vaardigheden oefent/faciliteert.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Werkgroep Activiteitentherapie Activiteitenbegeleiding Revalidatie Resocialisatie Reïntegratie