uitnodiging symposium 2016

waarrrde-van-ons-vak-2016De “WAARRRde van ons vak”  Symposium 4 november  2016 

Uitnodiging en Programma symposium 2016
Aanmeldingsformulier
sturen naar secretariaatPenO@Azora.nl

De werkgroep Activiteitentherapie/ Activiteitenbegeleiding in de Revalidatie, Re-integratie en Resocialisatie (WAARRR) nodigt je van harte uit voor het Symposium  de “WAARRRde van ons vak”  in Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg op vrijdag 4 november 2016. Landelijk zijn veel ontwikkelingen en veranderingen in de zorgsector gaande. Voor dit symposium hebben we als thema “de WAARRRde van ons vak “gekozen, om eens goed stil te staan bij de betekenis van ons vak!  De betekenis voor de organisatie, voor de cliënt en voor jezelf.

De organisatie van dit symposium heeft veel aandacht besteed aan de samenstelling van het programma, de onderwerpen zijn boeiend en passend bij  de diverse werkvelden waaruit we afkomstig zijn.
Er staat voor de WAARRR deze dag een bekende spreker op het programma : Eric Albers, hij zal een duidelijke rol innemen tijdens dit symposium. Zijn presentatie zal dit keer weer andere, vernieuwende methodes bevatten, waarbij tijdens het middagprogramma  ruimte is voor extra verdieping middels workshops.
Dit jaar zijn we te gast bij Verpleeg- en Revalidatiecentrum Antonia te Terborg, één van de locaties van Stichting Azora. De kernwaarden waar Azora voor staat zijn: Aandacht, Zelfstandig, Onderscheid, Relatie, Ambitie Vanuit het gedachtegoed van Machteld Hubert wordt binnen Azora naar gezondheid gekeken met Welzijn als belangrijkste pijler. Welzijn is 24 uur. Welzijn gaat over alles wat er gebeurt rondom de cliënt. Vanuit deze visie hebben activiteitenbegeleiders binnen Azora nog steeds een primaire rol vanuit hun opleiding en achtergrond, als verbindingspersoon tussen alle partijen die het welzijn van een cliënt bevorderen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een  kijkje in de keuken te nemen op de Revalidatie binnen Antonia, van gedachten te wisselen over de toegevoegde waarde van de inzet van de Activiteitenbegeleiding in het herstelproces. (zie www.azora.nl) Graag tot ziens! 

Het programma: 09:30            Ontvangst met koffie en thee

10:00            Opening door de dagvoorzitter,  Gérard Hendriks

10:10            Presentatie van de werkgroep WAARRR

10.15            Welkom en presentatie Antonia, Directie: Dhr. Hans Metzemaekers en Mevr. Wilma Ratering

10.30             Aan de hand van kunst, Ineke ter Woerds-Spork,  Activiteitentherapeut Roessingh, beeldend kunstenaar

11.00             Pauze (koffie/thee)

11.15              Presentatie: “zigzag” gesprekstechniek,  Eric Albers: docent herstelgericht werken en narratief therapeut

12.30             Lunch 13.30             Diverse workshop rondes,  er wordt tussendoor gewisseld.

-Kijkje in de “keuken” bij Antonia en informatiemarkt. -Vraag en fruitig (speeddaten) -De Ronnie Gardiner Methode (RGM),  “het brein in beweging” -Toepassing van de “zigzag” gesprekstechniek

15.45              Afsluiting 16.00               Informele borrel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Werkgroep Activiteitentherapie Activiteitenbegeleiding Revalidatie Resocialisatie Reïntegratie